Een gure wind trekt door een mistig Millingen. Het dorp lijkt uitgestorven. In het centrum klappert een houtje bordje ‘binnenste’ tegen een verlaten winkel. De vervallen supermarkt lijkt erop te wijzen dat ook de inwoners vertrokken zijn, maar niets is minder waar. In het hart van het dorp bruist het. Een bonte stoet van aangeklede wagens trekken door het dorp. De cafés zijn vol. Voor de natte schutterij, wat verscholen in de struiken, houden zich een aantal schimmige figuren op. In de mist zijn ze amper zichtbaar. “Vroeger was alles beter”, mompelt de één. “Toen had je tenminste nog de Centra”, zucht de ander. “De letters APV stonden toen nog voor Anders Pruuve we Verder”, mompelt de dorstige geest.

Samen kijken ze naar het schuttersgebouw van de natte schutters. Binnen is het vol. Jong en oud geniet zichtbaar van een prachtige middag. “Het is weer carnaval. Vanaf 14.30 uur zijn ze hier al aan het feesten.”, klinkt het amper hoorbaar vanuit de struiken. “Ik durf te wedden dat tante Cor daar nog steeds gratis erwtensoep uitdeelt”. “Het is daar nooit veranderd en altijd gezellig”. De spoken zijn enthousiast door de gezelligheid.

“Er staat toch echt spookhuis”, constateert de meest wakkere van hen. “Zullen we dan ook naar binnen gaan?”, vraagt de dorstige. “Is dat wel een goed idee?”, mompelt de afwachtende geest. Op dat moment schiet er een windvlaag langs het gebouw. Het lijkt alsof de wind de vraag beantwoord: “buutengewoon!” De spoken kijken elkaar verschrikt aan. “Hier zijn hogere machten in het spel”. Ze laten de feestende menigte in het gebouw achter en vertrekken. Dat betekent dat er die middag voor jou nog plaats is in het Boemelgatse spookhuis. Aan de Heerbaan 117 kun je genieten van de optocht, heuse gezelligheid, een heerlijk glas bier en de beroemde broodjes worst.

Vanaf 14.30 uur ben je van harte welkom in het natste spookhuis van Boemelgat. De entree is gratis en we gaan door totdat er niemand meer dorst heeft en de laatste geest het pand verlaat.