“Berg en Dal is weer een schuttersactiviteit rijker “Gemeente Koningschieten”. Op maandag 3 april 2017 vond in het Kulturhus in Beek de ondertekening al plaats van de overeenkomst voor het nieuwe evenement. Op zaterdag 12 mei a.s. vindt de eerste editie al plaats.

Schuttersvereniging Vriendenkring organiseert de eerste editie. 7 schuttersverenigingen , 5 koningsparen, 35 kandidaten dus, van schutterijen uit de dorpen in de gemeente Berg en Dal, strijden dan om de titel “Gemeente Koning(in) 2018”.

Natuurlijk nemen wij, met een aantal koningsparen, ook deel aan dit bijzondere evenement. Onder het motto “hoe meer zielen hoe meer vreugde” nodigen wij al onze leden, maar ook niet leden, uit om, hopelijk bij mooi weer, deel te nemen en onze deelnemende koningsparen te steunen in hun strijd om Gemeente Koning(in) 2018. 

Om 12.00: Speelt de fanfare het Wilhelmus en worden de verenigingsvlaggen gehesen, aansluitend daaraan is er een rondgang door Leuth met een Defil√©. Om 13.00 uur: starten de schietwedstrijden. De diverse prijzen voor het afschieten van kop en vleugels zullen direct na het winnende schot worden uitgereikt. Na het Koningschot worden alle aanwezigen verzocht zich naar binnen te begeven alwaar Feest DJ Mike klaarstaat om jullie nog een paar gezellige uurtjes te bezorgen. De huldiging van de eerste “Gemeente Koning(in) en Jeugdkoning(in)” zal op een nader te bepalen tijdstip plaatsvinden.