Tijdens het Pinksterweekend van 2 tot en met 4 juni 2017 organiseert schuttersvereniging OEV I in Millingen aan de Rijn, ter gelegenheid van het 115 jarige bestaansjubileum, midden in de dorpskern een groot driedaags evenement. Het verenigingsgebouw en het hagelnieuw ingerichte plein, tegenover het gebouw, worden voor die gelegenheid omgetoverd tot een unieke feestlocatie.

Het hele jaar door vinden in het OEV I verenigingsgebouw (De Natte) met enige regelmaat activiteiten plaats die mensen aan elkaar doet verbinden. Het op elkaar aangewezen zijn en er zijn voor de samenleving, wordt hoog in het schuttersvaandel gedragen. Tijdens het Pinksterweekend is dit niet anders. Het Pleinfeest is er voor iedereen.

Op vrijdagavond 2 juni komt Qmusic, The Party, inclusief het foute uurtje, naar de Natte. Feesten op de aller-aller-aller-foutste hits. Het dak gaat er af!

Op zaterdagavond 3 juni staat de populaire band Anderkovver op het programma. Muzikaliteit, humor en chaos gaan hand in hand deze avond.

Op zondag 4 juni (eerste Pinksterdag) is het Frühshoppen in de oer traditie van schuttersvereniging OEV I. Vroeg uit de veren dus want bekende lokale en regionale orkesten zullen acte de présence geven. De organisatie van het Pleinfeest ligt hiermee een tipje van de sluier. Binnenkort komt de organisatie met nog meer namen naar buiten. Verhalen doen de ronde dat er een mystery guest wordt ingevlogen.